Херој Радош Дракула изгубио животну битку

nezavisne.com
Херој Радош Дракула изгубио животну битку

Сарајево - Радош Дракула (42) из Рудог, припадник Граничне полиције БиХ, који је 23. априла тешко повријеђен у саобраћајној несрећи у мјесту Кадарићи, на подручју опшине Илијаш, преминуо је у Клиничком центру Универзитета у Сарајеву.

Уз остало, он ће остати упамћен и по томе што је у јуну 2009. године, заједно са колегом Седадом Жигом, спасио држављанку Србије И.С. (28), која је пала низ литицу од 30 метара у кањон ријеке Рзав.

До несреће у којој је повријеђен, а након чега је изгубио битку за живот, дошло је када се комби Граничне полиције БиХ зауставио у зауставној траци аутопута А1 због квара на гуми.

Тада је комби опел мовано, којим је управљао двадесетседмогодишњи Е.Х. из Жепча, налетио на полицајца Дракулу, који је био поред заустављеног возила, а потом ударио и у комби Граничне полиције БиХ.

У несрећи је тада лакше повријеђен и Е.М. (42) с Илиџе, возач комбија ГП БиХ.  Четрдесетдвогодишњак је, након пружања помоћи у Општој болници "Прим. др Абдулах Накаш" у Сарајеву, пуштен на кућно лијечење.

Полицајци су, подсјетимо се, због те несреће ухапсили возача Е.Х., те га предали у просторије Јединице за осигурање објеката и задржавање ухапшених особа у МУП-у Кантона Сарајево.

Дракула се данима након несреће налазио у Клиничком центру Универзитета у Сарајеву, гдје су се љекари борили да му спасу живот, али, нажалост, у томе нису успјели.

Сахрана преминулог Дракуле је у уторак, 1. маја, у 13 сати на сеоском гробљу у Церовићима, општина Рудо. Поворка, како је најављено, креће у 12.30 испред породичне куће.

Дракула је био познати хуманиста, а многи се сјећају његовог херојског чина љета 2009. године. Он и његов колега Жиго тада су се, након дојаве о несрећном случају, одмах упутили на мјесто догађаја, те су уз помоћ батеријске лампе, након пола сата гажења низ ријеку Рзав, пронашли повријеђену дјевојку.

Она је тада након прегледа медицинског особља транспортована у Клинички центар Ужице.*

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана