Гашић: Тражимо начин како да опстане туризам у условима пандемије

Срна
Гашић: Тражимо начин како да опстане туризам у условима пандемије

БАЊАЛУКА - Са Међународне конференције туризма “Бањалука 2020”, која је због епидемиолошке ситуације одржана онлајн, поручено је да је циљ скупа утврђивање ефеката пандемије вируса корона на туризам и на који начин се негативне посљедице могу превазићи.

Министар трговине и туризма Републике Српске Сузана Гашић изјавила је да је туризам једна од грана привреде која је највише погођена пандемијом вируса корона.

“Српска се суочава са великим мањком страних туриста, међутим тражимо алтернативне начине и могућности, како да подржимо наш туризам и опстанемо у овим условима”, рекла је Гашићева.

Она је додала да је циљ да се пронађу начини како да се криза превазиђе и који су то обрасци понашања када је ријеч о туристима.

“Циљ је да се Српска учини сигурним окружењем за све будуће туристе. Не знамо шта нас очекује у будућности. Надамо се да ће се ситуација стабилизовати, али ако се то не деси желимо бити спремни”, рекла је Гашићева новинарима.

Директор Туристичке организације Бањалука Ирена Радојевић каже да је туризам у Бањалуци претрпио велики удар, јер је смањен број долазака туриста.

“Али, на све начине се боримо да Бањалуку прикажемо у региону и Европи као једну од дестинација које су биле и остале пожељне”, рекла је Радојевићева.

Начелник Одјељења за културу, туризам и социјалну политику града Бањалука Невен Станић навео је да се Бањалука прва одважила да организује једну овакву конференцију о посљедицама пандемије вируса корона на туризам и како да се туризам врати “на старе стазе славе”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана