Ево зашто је битно пријавити полицији да је невријеме оштетило ваш аутомобил

ГС
Foto: В. Трипић

БАЊАЛУКА – Уколико вам је возило оштећено усљед јаког невремена, какво је у суботу погодило Бањалуку, те бројне градове Републике Српске, требало би да се обратите надлежној полицији, гдје ће вам направити забиљешку о причињеној штети, а све у циљу доказа да би осигуравајућа кућа код које је аутомобил осигуран, могла да вам надокнади штету.

Услов за надокнаду штете, појашњавају из Удружење осигуравајућих кућа, јесте да је ауто каско осигуран.

"Када тражимо документацију, морамо имати на увид од метеоролошке станице да је био град на некој територији, па онда да се десио тај несретни случај. Ту не мора бити полицијски записник, али треба нека забиљешка како би грађани могли да предају то, а да полиција потврди да се то десило на тој и тој локацији. Дакле, ако је аутомобил каско осигуран, довољна је та полицијска забиљешка гдје се потврђује шта се десило, шта је оштећено. Лед је један од ризика који је покривен осигурањем", појашњава Бојан Поповић, предсједник Удружења осигуравајућих кућа.

Кључни разлог због којег грађани који желе да им се надокнади штета морају имати службену забиљешку да се десио инцидент, јесте вјеродостојност доказа, пишу Независне.

"Јер, може се десити да неко намјерно полупа аутомобил на некој другој страни, па да дође у осигуравајућу кући и каже ево и мени је ауто полупан од града. Знам то из праксе", упозорава Поповић.

Каже да је и он од синоћ већ имао десетак позива од стране грађана који су каско осигурали своје аутомобиле и које је интересовало шта треба да раде.

"Наравно надокнадиће им се штета, самом треба да испуне те формалне услове", наводи Поповић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана