Evo гдје су појачане мјере и радње у саобраћају, уз асистенцију жандармерије

СРНА
Evo гдје су појачане мјере и радње у саобраћају, уз асистенцију жандармерије

БАЊАЛУКА - Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске предузимају појачане мјере и радње у саобраћају, уз асистенцију јединица жандармерије, речено је Срни у МУП-у.

Из МУП-а су нагласили да је ријеч о акцији "Љевак" у оквиру које се контролишу лица и возила, а не о контролним пунктовима на енитетској линији, како преносе појединици медији.

Поједини медији у ФБиХ јављају да су, према наводима читалаца, на ентитетској граници између ФБиХ и Републике Српске код Добоја постављени контролни пунктови МУП-а Српске на којима полицајци врши контролу возила.

Срна незванично сазнаје да се безбједносне мјере и радње спроводе због одржавања ауто-дефилеа у Брчко дистрикту, са ратним застава тзв. Армије БиХ, поводом 1. марта, а који треба да предводи бивши припадник одреда "Ел муџахедин" Санин Муса.

Полиција Брчко дистрикта се тим поводом обратила свим полицијским агенцијама у БиХ.

Шеф Полиције Брчко дистрикта Горан Писић рекао је раније Срни да Полиција предузима све потребне мјере и радње у сарадњи са полицијским агенцијама из БиХ, Агенцијом за истраге и заштиту БиХ, Министарством унутрашњих послова Републике Српске, Федералном управом полиције са надлежним кантоналним МУП-овима и Обавјештајно-безбједносном агенцијом БиХ.

"Такође, догађај процјењујемо и у сарадњи са свим релевантним међународним факторима у сектору безбједности у БиХ", навео је Писић

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана