Електронско пословање брже и јефтиније

М. Ми.
Електронско пословање брже и јефтиније

Бањалука - Увођењем електронског начина пословања порески обвезници и Пореска управа РС годишње ће уштедјети 2,3 милиона КМ, а биће смањен и обим посла, те омогућена једноставнија претрага података.

Ове погодности саопштили су јуче представници Пореске управе током презентације досадашњих активности у оквиру пројекта реформе фискалног сектора (ФАР) који финансира Америчка агенција за међународни развој у БиХ - УСАИД.

Министар финансија РС Зоран Тегелтија рекао је да ће обвезници, али и Пореска управа имати мање трошкове пословања.

- Очекујемо да дође до прерасподјеле радних мјеста, односно да буде смањен број радних мјеста у администрацији зарад већег броја оних која се односе на анализу ризика пословања и контроле обвезника - рекао је Тегелтија.

Директор ПУРС Зора Видовић казала је да је циљ пројекта пружање и бољих услуга пореским обвезницима.

- Све наше услуге до 2018. године биће електронске. Поред тога, од 1. јануара идуће године планирамо да уведемо и електронско сандуче и на тај начин унаприједимо комуникацији са пореским обвезницима - казала је Видовићева и додала да ПУ електронским пословањем настоји да буде што ефикаснија.

Директор мисије УСАИД-а у БиХ Питер Дафи рекао је да они годинама раде са властима РС на стварању ефикасније пословне заједнице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана