Електрокрајина боље пословала на свим пољима

Д. Г.
Електрокрајина боље пословала на свим пољима

Бањалука - Директор "Електрокрајине" Сека Кузмановић изјавила је јуче да је ово предузеће и у 2016. години наставило са побољшањем пословних и финансијских резултата, што се огледа кроз смањење дистрибутивних губитака, висок ниво наплате и раст прихода и нето добити.

Она је на традиционалном новогодишњем пријему рекла да су наставили тренд смањења дистрибутивних губитака сталном реконструкцијом дистрибутивне мреже, измјештањем мјерних мјеста, увођењем даљинског очитавања потрошње и откривањем неовлашћене потрошње електричне енергије.

- "Електрокрајина" ће 2016. годину завршити са дистрибутивним губицима испод некада тешко замисливих 14 одсто, што је уједно нови позитиван рекорд у историји предузећа - рекла је Кузмановићева.

Додала је да је наплата константно прелазила 100 одсто захваљујући наплати потраживања на основу репрограма и нагодби путем медијације. Говорећи о финансијским резултатима, истакла је да процјене показују да ће 2016. завршити са приходима и нето добити нешто већим од прошлогодишњих. Како би задовољили потребе купаца, у 2016. су појачане инвестиције, које су у првих девет мјесеци износиле 15,6 милиона КМ.

Кузмановићева је најавила да ће у јануару или фебруару потписати уговор са Европском банком за обнову и развој вриједан 15 милиона евра за потребе реконструкције и модернизације 30.000 мјерних мјеста у сљедеће три године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана