Доктор Ривас поново у УКЦ-у Српске

GS
Foto: Facebook

Хирург и вишегодишњи сарадник Универзитетског клиничког центра Републике Српске Дијего Гоназалез Ривас поново борави у УКЦ-у гдје ће заједно са љекарима Клинике за торакалну хирургију изводити хируршке захвате.

Генерални директор УКЦ-а Српске Владо Ђајић рекао је да је сарадња са доктором Ривасом доказ да је УКЦ на мапи европских и свјетских здравствених центара.

“У нашој установи раде врхунски љекари, у посјету нам долазе врхунски познаваоци медицине. Доктор Ривас је у нашој установи већ осми или девети пут што је управо доказ да константно унапређујемо знања и вјештине запослених и рад наше установе. Још једном велико хвала Ривасу што је овдје данас са нама, колегама из Србије, начелнику Кантару и комплетном тиму”, рекао је Ђајић.

Ривас, који је грудни хирург, рекао је да је данас пред љекарима у УКЦ-у тежак случај, односно реоперација на грудном кошу која је веома комплексна.

“Наиме, пацијент је оперисан прије двадесет година кроз један велики рез које се зове торектомија. Данас тог пацијента оперишемо кроз један мали рез што је такође комплексно, али нам добро иде и ускоро завршавамо операцију. Сваки случај који сам оперисао у УКЦ Републике Српске је за експерте из торакалне хирургије тј. комплексан, морам да нагласим да сам задовољан напретком тима Клинике за торакалну хирургију у УКЦ Републике Српске. Посебно сам задовољан посјетом тима из Клинике за торакалну хирургију који је боравио на едукацији у у Кини гдје су чланови тима имали прилику да виде много сложених операција, до 150 дневно. Такође имали су прилику да виде и упознају се са најмодернијом роботском технологијом на свијету. Још једном хвала свима, срећан сам што сам овдје и задовољан напретком вашег тима”, рекао је Ривас.

Начелник Клинике за торакалну хирургију Марко Кантар захвалио је Ђајићу на омогућеној сарадњи и доктору Ривасу.

“Ми смо већ створили пријатељски однос са доктором Ривасом, редовно смо у контакту и имамо сталне консултације у вези са захтјевним случајевима на недјељном нивоу. Захваљујем нашем генералном директору на подршци коју имамо увијек. Без ње ништа не би било могуће. Исто тако захваљујем и колегама из Клинике за торакалну хирургију из УКЦ Србије. Захваљујем мојим колегама са наше клинике и начелнику Клинике за анестезију и интензивно лијечење Драгану Ракановићу, без којег не бисмо могли радити”, рекао је Кантар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана