Додик помиловао пет осуђеника

Срна
Додик помиловао пет осуђеника

Бањалука - Предсједник Републике Српске Милорад Додик помиловао је у прошлој години пет осуђеника, наводи се у информацији о одлукама о помиловању у 2015. години.

Генерални секретар предсједника Републике Српске Синиша Каран истакао је да од укупно 34 извјештаја о молбама за помиловање осуђених лица које је разматрао предсједник Српске, 29 осуђеника нису помиловани у 2015. години.

"Законом о помиловању регулисано је да предсједник Републике Српске може осуђеним лицима дати помиловања за кривичноправне санкције које је изрекао суд у Српској и за правне посљедице осуде", рекао је Каран образлажући ову информацију у Народној скупштини Републике Српске.

Правоснажно изречена казна Јадранку Балаћу из Приједора од годину дана затвора због кривичног дјела превара замијењена је условном осудом.

Додик је помиловао Хајру Мујића из Сарајева, Кадрију Мујића и Ибру Мујића из Сребренице, којима су казне затвора од по три мјесеца због почињених кривичних дјела шумске крађе замијењене условним осудама од двије године.

Помилован је и Владимир Илисић из Бањалуке. Њему је била изречена новчана казна од 500 КМ због почињеног кривичног дјела "крађа у покушају".

У Народној скупштини Републике Српске није било расправе о овој информацији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана