Добра сарадња у спречавању насиља у породици

Срна
Foto: ГС

ТРЕБИЊЕ– У Требињу постоји веома добра сарадња мултисекторског тима који се бави спречавањем насиља у породици и заштитом жртава насиља, а наставиће се и унапређење рада у тој области, речено је данас на састанку у требињској Полицијској управи.

Мултисекторски састанак одржан је поводом обиљежавања Међународног дана борбе против насиља над женама, у оквиру кампање "16 дана активизма против родно заснованог насиља", саопштено је из Полицијске управе Требиње.

Посебан фокус поводом обиљежавања тог дана стављен је на могућности и препоруке у спречавању насиља над женама у локалној заједници током цијеле године, кроз редовне мултисекторске састанке.

Ријеч је о састанку учесника у спровођењу Протокола о заједничком раду на спречавању насиља у породици и заштити жртава насиља, међу којима су инспектори Полицијске управе Требиње, представници требињског Дома здравља, Центра за социјални рад, Фондације "Женски центар", те Градске управе Требиње.

Размотрени су резултати досадашњег десетогодишњег рада мултисекторског тима, од када је потписан протокол о заједничком раду, а било је ријечи и о могућностима унапређења рада тог тима у наредном периоду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана