Ђокић, Лакић: Пружићемо максимални допринос финализацији закона о електричној енергији

Г.С.
Foto: Г.С.

БАЊАЛУКА - Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић и министар енергије, рударства и индустрије Федерације БиХ Ведран Лакић најавили су данас у Бањалуци да ће дати максималан допринос коначној финализацији закона о електричној енергији на нивоу БиХ, са приоритетним циљем рјешавања питања успостављања берзе електричне енергије у БиХ.

На састанку је било ријечи и о потреби реализације обавеза из Уговора о Енергетској заједници које је преузела БиХ, те даљег усклађивања домаћег законодавства у области енергетике са европским.

С тим у вези министри су изразили јединствен став да подржавају рад радне групе која је успостављена на нивоу БиХ и да ће дати максималан допринос коначној финализацији закона о електричној енергији БиХ, саопштено је из Министарства енергетике и рударства Републике Српске.

Ђокић и Лакић су разговарали о ситуацији у области енергетике и могућностима њеног даљег развоја, те закључили да треба наставити координацију између ентитета и о осталим важним енергетским питањима у оквиру њихових уставом дефинисаних надлежности.
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана