Дистрибутивни губици Електрокрајинe падају, наплата расте

В. П.
Дистрибутивни губици Електрокрајинe падају, наплата расте

Бањалука - "Електрокрајина" из Бањалуке наставила је и ове године са побољшањем пословно-финансијских резултата, а у овом предузећу су као најважније показатеље означили смањење дистрибутивних губитака и раст наплате.

Дистрибутивни губици на крају ове године, према процјени, износиће око 14 одсто, што је најнижи ниво у послијератној историји "Електрокрајине".

- Наставили смо тренд смањења дистрибутивних губитака кроз сталне активности на контроли и измјештању мјерних мјеста, откривању неовлашћене потрошње, увођењу даљинског очитавања и санацији постојеће и изградњи нове дистрибутивне мреже. Ниво наплате је током године константно прелазио 100 одсто, укључујући и наплату потраживања на основу склопљених репрограма - рекла је јуче директор "Електрокрајине" Сека Кузмановић на традиционалном новогодишњем пријему са пословним партнерима, највећим купцима и добављачима и представницима медија.

Говорећи о финансијски резултатима, она је истакла да процјењују да ће "Електрокрајина" 2015. годину завршити са приходима и нето добити приближним прошлогодишњим. "Електрокрајина", према њеним ријечима, значајну пажњу посвећује инвестицијама у санацији постојеће и изградњу нове дистрибутивне мреже које су у првих девет мјесеци ове године износиле око 13,8 милиона КМ.

- Крајем јула смо отворили нови објекат пословнице предузећа у Рибнику, а отварамо и новоизграђени објекат пословнице Челинац. У њих смо уложили више од 750.000 КМ властитих средстава - навела је Кузмановићева и додала да су почетком године завршили највећи инвестициони циклус који се односи на модернизацију возног парка у посљедњих неколико деценија вриједан више од 4,6 милиона КМ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана