Директор Агенције за аграрна плаћања РС пријављен тужилаштву

Н. Т.
Директор Агенције за аграрна плаћања РС пријављен тужилаштву

Бањалука - Директор Агенције за аграрна плаћања РС Миленко Обрадовић пријављен је бањалучком Окружном јавном тужилаштву због сумње да је несавјесним радом оштетио буџет РС за 5,24 милиона марака.

Из Центра јавне безбједности Бањалука, наводећи иницијале пријављеног, саопштено је да га терете да је 2012. године неосновано исплатио премије за три предузећа која нису имала право на подстицај.

- Осумњичени је тим предузећима за подстицаје исплатио 5,24 милиона КМ, иако нису била измирила своје раније обавезе према Агенцији, надлежном министарству и једном јавном предузећу из Бањалуке - навели су у полицији.

Према незваничним информацијама, Обрадовић је одобрио исплату Пољопривредном добру Семберија, Планинском добру Невесиње и "Фармланду" из Нове Тополе код Градишке. И поред чињенице да им је само 2012. године додијељено више од пет милиона марака, ова предузећа су велики губиташи. Планинско добро из Невесиња је прошле године завршило у стечају. "Фармланд", према подацима Пореске управе РС, за порез дугује око 817.000 КМ, иако му је само у 2015. години исплаћено 1,49 милиона за подстицаје.

Обрадовић није желио да коментарише пријаву, истичући да још није ни саслушан, нити је позван у тужилаштво.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана