Дигитални сигнал до 15. септембра

М. Ми.
Дигитални сигнал до 15. септембра

Сарајево - Све припреме су завршене и тестно емитовање дигиталног сигнала почеће до 15. септембра, каже руководилац експертног тима за дигитализацију јавних сервиса Здравко Шавија.

Додаје да су сви проблеми ријешени и да су спремни за тај дугоочекивани подухват.

- У идућих мјесец бавићемо се организацијом и посљедњим припремама како би све било спремно за свечано пуштање тестног сигнала - истакао је Шавија.

Емитовање тестног сигнала јавних РТВ сервиса - БХРТ-а, РТРС-а и ФТВ-а на подручју Сарајева, Бањалуке и Мостара представља прву фазу дигитализације у БиХ. Сва три јавна емитера у исто вријеме ће пустити сигнал.

Пробно емитовање дигиталног сигнала је, према најавама надлежних за овај процес, требало да почне у прољеће. На том путу су се појавиле бројне препреке, почевши од лоших временских услова коју су знатно успорили приступ високим врховима и постављење опреме, преко упражњење фотеље министра комуникација и транспорта БиХ, до трзавица и проблема са ресором одбране за добијање потребних дозвола.

БиХ је једина земља у Европи која је пропустила 17. јун 2015. године као крајњи рок за прелазак са аналогног на дигитално емитовање сигнала.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана