Деблокирани рачуни шест домова здравља

Д. О.
Деблокирани рачуни шест домова здравља

Бањалука - Рачуни домова здравља у Новом Горажду, Оштрој Луци, Хан Пијеску, Калиновику, Љубињу и Берковићима тренутно су деблокирани, потврдила је директорица Пореске управе РС Зора Видовић.

Рачуне ових здравствених установа средином јуна блокирала је Пореска управа због неизмирених текућих обавеза за порезе и доприносе.

На сједници Владе РС недавно је прихваћена информација о стању пореских обавеза у домовима здравља и донесен закључак према којем ће додатна средства за измирење тих обавеза, и то у износу од 144.785 марака, бити обезбијеђена из буџетске резерве.

Директорица Дома здравља Ново Горажде Јелена Гавриловић каже да им је крајем прошле седмице деблокиран рачун, јер је Влада за њих, као и за остале домове који су били блокирани, дозначила новац Пореској управи.

- Ово је значајна помоћ, јер смо веома мали дом здравља, а лоше су постављени принципи по којима се додјељује новац из Фонда здравства - рекла је Гавриловићева, додавши да је њихова мјесечна транша из фонда од око 15.000 марака. Овај дом здравља, каже, има 1.700 регистрованих осигураника и у њему је запослено 13 радника.

- Наш дуг за порезе и доприносе и према добављачима износи око 1,3 милиона марака - додала је Гавриловићева.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана