Даме бирају градове Европе

Свјетлана Ђуричић
Даме бирају градове Европе

Бањалука - У већини туристичких агенција Српске увелико се траже резервације за осмомартовска путовања, а припадницама њежнијег пола најпримамљивије су европске метрополе.

У агенцијама кажу да је велики број жена заинтересован за јефтиније аранжмане као што је посјета Темишвару, за шта је потребно издвојити 99 КМ, док оне са дубљим џепом бирају петодневно путовање у Париз и Стразбур по цијени од 819 КМ.

Референт продаје у бањалучкој туристичкој агенцији "Унис турс" Вања Савић је рекла да је заинтересованост за осмомартовска путовања у овој агенцији изузетно велика.

- У понуди имамо путовања у Будимпешту, Минхен, Праг, Љубљану, Тоскану, Беч, Торино, Софију, Ђенову, Париз... У питању је организовани аутобуски превоз из Бањалуке. Од авионских аранжмана издвајамо Москву и Санкт Петербург - нагласила је Савићева.

Даме су, додаје, највише заинтересоване за краће аранжмане, јер је ријеч махом о путовањима са колективом или породицом на неколико дана или за викенд. 

И Зденка Радовановић из агенције "Хепи травел" из Бијељине је потврдила да влада велико интересовање за осмомартовска путовања.

- Осми март ове године пада у средини седмице, па су путовања махом викенд прије или након тога. У понуди је Нови Сад за 189 КМ, Златибор, који у зависности од врсте смјештаја кошта од 139 до 209 КМ, Темишвар за 99 КМ, те Будимпешта за 119 КМ - казала је Радовановићева.

У агенцији "Истра турс" у Добоју кажу да жене већ мјеркају европске дестинације. 

- Из понуде издвајамо Златибор, два ноћења са полупансионом за 195 КМ, Тоскану, два ноћења за 260 КМ, те дворце Баварске, два ноћења у хотелу са три звјездице 280 КМ - нагласила је референт продаје у тој агенцији Мирјана Миросављевић.

Светлана Мишковић из агенције "Френд травел" Требиње казала је да увелико траје продаја аранжмана.

- Имамо у понуди путовање у Атину и Метеоре. Цијена је 455 КМ, укључује полазак из Требиња туристичким аутобусима, смјештај у двокреветним собама, туристичку боравишну таксу, обилазак знаменитости, посјету Пиреју, услуге туристичких водича, путно здравствено осигурање - нагласила је Мишковићева.

Додала је да у понуди имају и Охрид, који у зависности од избора смјештаја кошта од 150 до 180 КМ.

У приједорској агенцији "Вуковић" истичу богату понуду осмомартовских путовања.

- Резервације су увелико кренуле, а нудимо путовања у Венецију, Милано, Санремо, на Азурну обалу, затим у Праг, Беч, Братиславу, Опатију, на Златибор и многе друге - рекла је Бојана Вуковић, руководилац продаје у овој агенцији.

Додала је да су поласци аутобусом организовани из Приједора, Бањалуке и Градишке.

Љетовања

Резервације су увелико почеле и за љетовања, а најтраженије су Грчка, Хрватска, Турска и Италија.

- Многи грађани знају да рани букинзи доносе велике попусте, чак и до 20 одсто, тако да се они који већ сад знају кад ће ићи на годишњи одмор, одлучују за то - кажу у туристичким агенцијама.

Цијене аранжмана

Темишвар                99  КМ   једнодневни аранжман

Нови Сад               189 КМ    два ноћења са свечаном вечером

Будимпешта           199 КМ    два ноћења са доручком

Дворци Баварске    280 КМ    два ноћења

Сјеверна Италија   289 КМ    два ноћења са доручком

Минхен                  309 КМ    два ноћења са доручком

Праг                       329 КМ   три ноћења

Рим                         549 КМ   четири ноћења

Париз и Стразбур   819 КМ   пет ноћења

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана