Цвијановић: Ове године помоћ за дјецу са интелектуалним тешкоћама

Срна
Цвијановић: Ове године помоћ за дјецу са интелектуалним тешкоћама

БАЊАЛУКА - Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да је сигурна да ће данас започета 12. хуманитарна кампања "С љубављу храбрим срцима" бити успјешна и да ће овим путем бити обезбијеђена превозна средства за дјецу са интелектуалним тешкоћама.

Цвијановићева је истакла да то неће значити само подршку корисницима него цјелокупној породици.

"На тај начин ћемо омогућити бољи приступ одређеним потребама или услугама за кориснике, али исто тако и родитељима и породици. Тиме што имају организованији и институционалнији приступ превозу дјеце, олакшаћемо им живот и омогућити више времена који треба да проведу са члановима својих породица", рекла је Цвијановићева новинарима након пријема за представнике Савеза удружења за помоћ ментално недовољно развијеним лицима Републике Српске /МЕНЕРАЛИ/ у Палати предсједника у Бањалуци.

Она је истакла да ће 12. хуманитарна акција "С љубављу храбрим срцима", под високим покровитељством предсједника Републике Српске, ове године бити организована у складу са актелном ситуацијом са пандемијом, додајући да ће и овде године главна подршка акцији бити млади умјетници и дјеца из различитих дијелова Републике Српске, који ће својим умјетничким перформансом допринијети да обезбиједи помоћ својим вршњацима.

"Захваљујем за вишегодишњу сарадњу са Савезом који је знао да искомуницира своје потребе на прави начин. Захвалност и грађанима који су сваке године препознали потребу да заједно са институцијама раде добре ствари и да, минималном подршком, тиме што ће донирати једну КМ могу да послуже неком великом и важном циљу", нагласила је Цвијановићева.

Према њеним ријечима, солидарност је најмоћнија порука свих хуманитарних манифестација.

"Да разумијемо да у друштву сви морамо добити прилику да се развијамо онолико колико је то могуће и да нам институције и удружења буду ти који ће нам олакшати постизање тих циљева. Овдје се никада није радило о новцу јер новац, ако имате добре програме, свакако се обезбиједи. Ствар је у томе да смо заједно окупљени око заједничког циља – институције, Савез са програмом гдје је неопходно показати подршку и грађани", истакла је предсједник Републике Српске.

Предсједник Савеза удружења за помоћ ментално недовољно развијеним лицима Републике Српске Татјана Спасојевић рекла је да ће средствима прикупљеним из акције "С љубављу храбрим срцима" обезбиједити за око 2.500 дјеце адекватан приступ успостављеним услугама у локалним заједницама.

"Управо успостављањем услуге превоза за кориснике јавиће се потреба и за успостављањем услуга тамо гдје не постоје. Ово је велики пројекат и нешто велико за нас родитеље дјеце са сметњама у развоју. Ово је велика порука свима нама да пресједница увијек чврсто стоји иза нас и иза наших потреба, те да је спремна да нам пружи руку и помогне када год је то потребно", истакла је Спасојевићева.

Она је објаснила да дјеца адекватна возила неће користити само за одласке на потребне третмане, него ће им возила бити на располагању и за излете, дружења и остале активности.

"Биће равноправни грађани нашег друштва. Захваљујем нашим суграђанима за досадашњу подршку. Позивам их и ове године да подрже акцију жС љубављу храбрим срцимаж и позову број телефона 1411, те дају свој мали допринос који је за нас јако велики", нагласила је Спасојевићева.

Представници Савеза МЕНЕРАЛИ уручили су предсједнику Републике Српске Жељки Цвијановић монографију поводом 25 година постојања и рада Савеза, те јој захвалили за подршку и разумијевање које је показала за најмлађе чланове и њихове породице, као и настојање да се дјеци с потешкоћама у развоју пруже квалитетније услуге и унаприједе услови живота.

 

 

Цвијановић: Захвалност Савезу за добру и племениту идеју

Предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић захвалила је Савезу удружења за помоћ ментално недовољно развијеним лицима Републике Српске за добру и племениту идеју која се реализује у оквиру овогодишње хуманитарне акције "С љубављу храбрим срцима".

"Сигурна сам да ће ово бити још једна успјешна акција и да ћемо заједничким снагама прикупити потребан новац за набавку превозних средстава, која ће олакшати свакодневни живот дјеци са интелектуалним потешкоћама, као и њиховим породицама", написала је Цвијановићева на "Инстаграму".

Кампања за хуманитарну акцију "С љубављу храбрим срцима" почела је данас под високим покровитељством предсједнице Републике Српске Жељке Цвијановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана