Четврти павиљон Студентског центра Никола Тесла у Бањалуци дом за 280 студената

Д. С.
Четврти павиљон Студентског центра Никола Тесла у Бањалуци дом за 280 студената

Бањалука - Четврти павиљон Студентског центра "Никола Тесла" у Бањалуци, у којем ће бити смјештено око 280 студента, у понедјељак ће бити отворен.

Да је све спремно за пријем студената у нови објекат, у петак су се увјерили и министар просвјете и културе РС Дане Малешевић и ректор бањалучког Универзитета Милан Матаруга.

Матаруга је казао да ће четврти павиљон свечано отворити предсједник РС Милорад Додик.

Малешевић је истакао да је у потпуности задовољан обављеним послом, не само на овом павиљону, него и у студентским домовима у Фочи и Палама.

- Приводи се крају и чишћење објекта у сва три студентска дома, тако да ће све од понедјељка бити спремно за пријем студената у четврти павиљон у Бањалуци, као и у остала два дома у Фочи и Палама - рекао је Малешевић.

Он је овом приликом потписао сагласност на уговор који ће Студентски центар склопити са бањалучким Универзитетом о коришћењу овог објекта у наредном периоду.

- Од почетка академске године студенти ће у ова три дома имати на располагању око 1.000 нових мјеста. То ће поправити буџете студената, јер су познате цијене смјештаја у приватном сектору - казао је Малешевић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана