Ћелић: Петља на ауто-путу би донијела бројне бенефите

Срна
Foto: Фејсбук

СТАНАРИ - Начелник општине Станари Радојица Ћелић истакао је да ће ова локална заједница остварити бројне економске бенефите након што буде изграђен приступни регионални пут и петља “Станковићи” у селу Осиња, која би требало да повеже Станаре и Дервенту на ауто-пут “9. јануар”.

Ћелић очекује бројне бенефите након што Станари буду повезани на ауто-пут, а као примјер добре праксе указао је на град Прњавор.

“Ми бисмо имали око пет километара од петље до центра Станара. То значи много ближу путну комуникацију са ауто-путем, а и даље, те евентуално формирање пословне или индустријске зоне поред ауто-петље”, изјавио је Ћелић данас новинарима.

Ћелић је рекао да је информисан да ће Министарство саобраћаја и веза Републике Српске ускоро Влади доставити на одлучивање акт да се приступни путеви који из Станара и Дервенте воде до петље категоризују у регионалне.

“Влада Републике Српске треба да ове локалне путеве од ауто-петље до Дервенте и од ауто-петље до Станара прогласи као регионалне путеве јер се само регионални и магистрални, односно путеви вишег реда, могу укључити на ауто-пут”, изјавио је Ћелић.

Он је подсјетио да су представници Станара и Дервенте прије два и по мјесеца одржали састанак у сједишту “Аутопутева Републике Српске”, када им је из овог предузећа речено да већ имају обезбијеђена новчана средства за изградњу петље и да изградња није упитна.

Ћелић је најавио да ће, након што приступни пут до петље буде проглашен путем вишег реда, Општинска управа са предузећем “Путеви Републике Српске” учествовати у поступку експропријације земљишта.

“Мора се извршити трасирање након чега ће се виђети шта се одузима и од кога, односно шта је предмет експропријације да бисмо ми могли ући у то”, навео је Ћелић.

Он је појаснио да цијели поступак воде “Путеви Републике Српске”, у чијој надлежности су регионални и магистрални путеви, а на локалној управи је да асистира у поступку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођене 23 бебе
Рођене 23 бебе
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана