Бијељина: Усвојен нацрт буџета за наредну годину од 51,5 милиона КМ

Срна
Бијељина: Усвојен нацрт буџета за наредну годину од 51,5 милиона КМ

БИЈЕЉИНА- Скупштина града Бијељина усвојила је данас нацрт буџета за наредну годину од 51,5 милиона КМ и одлуку о појефтињењу воде и канализације у граду за 10 одсто.

Градоначелник Мићо Мићић је у обраћању одборницима рекао да је буџет већи у односу на овогодишњи и да је оптимиста што се тиче извора његовог финансирања, наводећи и да експанзија грађења у Бијељини доприноси добром пуњењу локалног буџета.

Мићић је одбацио као нетачне и манипулативне све замјерке опозиције о смањењу појединачних позиција у буџету и поручио да издвајања за борачку популацију у Бијељини нису и да никада неће бити смањена док је он на челу града.

Према његовим ријечима, буџет за наредну годину је реалан и стабилан, за капиталне издатке је намијењено 7,4 милиона КМ и није планирано ново задуживање локалне заједнице, уз напомену да Бијељина није презадужен град.

Одлука о појефтињењу воде и канализације у Бијељини усвојена је уз критике опозиционог одборника из ПДП Славише Марковића који је и амандмански тражио да цијена буде нижа за 30 одсто, тврдећи да је руководство града тако раније најавило.

Градоначелник Мићић је одговорио да је смањење цијене воде обећано до 30 одсто и да ће то бити постепено остварено, водећи рачуна да се не угрози пословање предузећа "Вадовод и канализација", ни рад пречистача воде, нити обавезе према отплати кредита којим је дијелом финансирана изградња канализације у Бијељини.

Одборници су усвојили информације о раду Центра за социјални рад и Полицијске управе Бијељина, као и стратешки документ "Акциони план одрживог управљања енергијом и прилагођавања климатским промјенама града Бијељина" за период до 2030. године.

Сједница Скупштине града Бијељина одржана је у сали Центра за културу "Семберија", уз поштовање епидемиолошких мјера.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана