Бијељина: Младим предузетницима по 5.000 КМ

Срна
Бијељина: Младим предузетницима по 5.000 КМ

БИЈЕЉИНА - У Градској управи у Бијељини данас су потписани уговори између града Бијељина, Завода за запошљавање и осам предузетника, чије ће пословне идеје бити подржане са по 5.000 КМ у оквиру "Програма подршке развоју занатства кроз самозапошљавање незапослених лица са евиденције бироа Бијељина".

Градоначелник Бијељине Љубиша Петровић рекао је да су средства за бијељинске предузетнике обезбиједили Завод за запошљавање Републике Српске и град Бијељина, издвојивши по 20.000 КМ. 

"За суфинансирање је било заинтересовано 13 предузетника, а осам је задовољило критеријуме конкурса. Број регистрованих предузетника у Бијељини у претходној години износио је 1.886 и зато имамо обавезу да, посредством градског Одјељења за привреду, унапређујемо њихово пословање", изјавио је Петровић новинарима. 

Директор бијељинске филијале Завода за запошљавање Републике Српске Синиша Кајмаковић истакао је да је ријеч о посебном програму за самозапошљавање, који Завод спроводи први пут. 

"Циљ је да удружимо средства са локалним самоуправама и финансирамо иницијативе за нова запослења у занатском сектору. Програм, нажалост, није наишао на велику подршку општина и градова у Републици Српској, те је Бијељина једна од ријетких која учествује у њему. Од укупно 200.000 КМ, колико је издвојено за ову намјену, искориштено је тек 60 одсто средстава", навео је Кајмаковић. 

Власник Козметичког салона "Релакс медик" Николина Вељовић једна је од осморо предузетника који ће добити 5.000 КМ за унапређење свог пословања. 

"Вријеме пандемије тешко је за покретање било каквог посла и зато сам захвална граду и Заводу за запошљавање за ову субвенцију. Новац ћу искористити за куповину опреме, а надам се да ћу запослити бар још једног радника", рекла је Вељовићева. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана