Бањалука: Књиге из војне гараже селе у четврти павиљон

А. Ј.
Бањалука: Књиге из војне гараже селе у четврти павиљон

Бањалука - Студенти Филолошког факултета у Бањалуци почетком марта коначно би требало да добију библиотеку на коју су чекали годинама.

Министарство просвјете и културе РС овој високошколској установи, за потребе библиотеке, додијелило је просторије у четвртом павиљону студентског дома "Никола Тесла".

- Чекамо да се обави технички пријем четвртог павиљона како бисмо коначно књиге из војних гаража пребацили на полице нове библиотеке. Припреме су у пуном јеку, обучавамо раднике и пописујемо књиге. Надамо се да ће за мјесец библиотека почети са радом - рекао је декан Филолошког факултета у Бањалуци Миленко Саџак.

Према његовим ријечима, отварање библиотеке у четвртом павиљону само је привремено рјешење.

- Не одустајемо од градње објекта у којем би била смјештена библиотека, научне читаонице, фонолабораторије. До сада није било новца, али се надам да ћемо, кад нови ректор буде изабран, знати која је судбина тог објекта - каже Саџак.     

Бањалучки Филолошки факултет основан је 2009. године. Након раздвајања од Филозофског факултета комплетан књижни фонд задржан је на матичном факултету, укључујући лектиру која се чита на смјеровима Филолошког факултета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана