ATOS BANK подржала превентивне активности МУП-а Српске

Г.С.
ATOS BANK подржала превентивне активности МУП-а Српске

ATOS BANK Banja Luka Лука подржала је превентивне активности МУП-а Републике Српске, које су организоване у оквиру обиљежавања Међународног дана дјетета. Цијелу претходну седмицу МУП РС посветио је дјеци и дјечијим правима, кроз истицање и обиљежавање важнијих међународних датума као што су: 18. новембар – Европски дан заштите дјеце од сексуалног злостављања и сексуалног искориштавања, 19. новембар – Свјетски дан превенције насиља над дјецом и 20. новембар – Међународни дан дјетета.

Наиме припадници Јединице за високотехнолошки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске су у Основној школи „Георги Стојков Раковски" у Бањалуци одржали низ предавања на тему „Дјеца у дигиталном добу и дигитално насиље". Предавања на ову тему су организована у одређеним основним школама широм Републике Српске,а овом приликом дјеци су подијељени едукативни материјали и пригодни поклони.

У оквиру ових активности у холу Основне школе „Георги Стојков Раковски" у Бањалуци одиграна је представа "То нисам ја" која третира актуелну проблематику отуђења, виртуелног живота, диктата друштвених мрежа, те посљедице истих друштвених девијација. Све   активности је ове године подржала ATOS Banka, те на овај начин наставила да буде укључена на пољу друштвено одговорног дјеловања, те да на тај практичан помогне рад институција у заједницама у којима послује.

Наведеним активностима МУП Републике Српске пружа учинковитијом заштитом права и интереса дјеце у дигиталном окружењу, пружа нужну едукацију, те скреће пажњу на различите аспекте ризика и изазова у дигиталном свијету. МУП РС је у оквиру активности које је подржала ATOS Banka је широј јавности указао на потребу предузимања заједничких активности на заштити дјеце од свих видова искориштавања и злостављања.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана