Инспекција дошла у контролу пословања Сконто-прома

СРНА
Инспекција дошла у контролу пословања Сконто-прома

Прњавор - Републичка инспекција рада контролисала је данас пословање предузећа "Сконто-пром" у Прњавору, чија три радника штрајкују глађу због неисплаћених плата и доприноса.

Један од радника у штрајку Златко Веселица рекао је Срни да су радници овог предузећа јутрос били у погонима, али их је руководство, по дојави о доласку инспектора, раније пустило кућама.

Он је изразио увјерење да ће инспекција урадити свој дио посла како треба.

"Тражили смо да дођу, да се види шта и како даље и докле ће бити занемариване плате и социјална давања радника. Вјерујемо и предсједнику Републике Српске Милораду Додику, који нас је јутрос позвао телефоном", рекао је Веселица.

Радница Зорица Карановић каже да очекује да ће проблем бити ријешен у наредна 24 часа и да ће инспекција урадити свој дио посла. "Ми нисмо уличари да ноћи проводимо на улици. Сачекаћемо до јутра да видимо шта ће се даље дешавати", рекла је Карановићева.

Она је навела да ју је данас телефоном позвао предсједник Републике Српске Милорад Додик и питао за име инспектора који је, како је и раније тврдила у телевизијским прилозима, у децембру прошле године долазио у фабрику и том приликом му је "натоварен кожни тросјед 'урбан' и одвезен његовој кући".

"Инспектор је дошао у фабрику у децембру прошле године, када сам радила, а нисам имала уговора о раду. Тада му је натоварен кожни тросјед 'урбан' и одвезен његовој кући. Предсједник ме данас питао за име тог инспектора, али нисам знала рећи, јер ми је био непознат", рекла је Карановићева.

У штрајку учествује још једна од бивших радница "Сконто-прома" Ана Тешко.

Радници потражују четири плате, трошкове превоза за четири мјесеца и уплату пензионог и социјалног осигурања за пола године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана