Томаш: Прњавор добро мјесто за живот

ГС
Foto: Принтскрин

ПРЊАВОР - Улагањем у инфраструктуру и приходима који расту посљедњих година, Прњавор је постао добро мјесто за живот, рекао је Дарко Томаш, градоначелник Прњавора, гостујући у Јутарњем програму РТРС.

- Значајна средства се из буџета издвајају за инфраструктурне пројекте, близу негдје око девет милиона марака. Обновиће се водосистеми чији ће се капацитети повећати. Ту је свакако и путна инфраструктура, она рурална. Санираће се и један дио центра града, стара зграда општине, у плану је и изградња парка. Много нас посла чека у сваком случају - нагласио је Томаш.

Он је подсјетио да је изградња аутопута "9. јануар" који пролази кроз Прњавор допринио повећању прихода.

-Посљедње три године расту приходи, готово и 30 одсто повећавају се на годишњем нивоу. Очекујемо да ове године буде и око милијарду и по марака од прихода. То свакако гарантује нова запошљавања, а то би требало да прати и раст плата - поручио је Томаш.

Томаш је додао да је завршена и реконструкција зграде Основног суда, а значајне су и мејере за подстицање младих да остану у Прњавору.

- Будућим младенцима у граду Прњавору омогућено је бесплатно вјенчање. То је само једна од мјера којом руководство града подстиче младе да остану у свом граду. Укинули смо накнаду за тај свечани догађај. Трудимо се да будемо у много ствари први у Републици Српској. Нас као град то не кошта пуно, а брачним паровима омогућујемо љепши улазак у заједнички живот - закључио је Томаш.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана