Томаш: Од значаја свака инвестиција и радно мјесто

Срна
Foto: Срна

ПРЊАВОР- Градоначелник Прњавора Дарко Томаш рекао је данас да су свако ново радно мјесто и свака инвестиција, а посебно реномираног свјетског произвођача каква је њемачка "Мубеа", од великог значаја за локалну заједницу и пословно окружење.

Томаш је у изјави Срни рекао да су 33.500.000 КМ кредитних средстава која Јавно комунално предузеће "Комград" из Прњавора има намјеру да подигне за изградњу мултифункционалног објекта у висини пројектне цијене коштања објекта који ће под закуп бити издат предузећу "Мубеа" на период од 10 година.

Годишња закупнина ће одговарати једној десетини вриједности објекта.

"Важно је и да овако велика инвестиција ничим не нарушава тржиште радне снаге у Прњавору, нити ће угрозити рад постојећих домаћих инвеститора, напротив значајно ће позитивно утицати на даљи привредни развој града, а тиме и Републике Српске" , појаснио је Томаш.

Компанија "Мубеа", која представља произвођача ауто-дијелова, планира у Пословној зони Вијака у Прњавору отворити погон са 800 радних мјеста чија ће просјечна плата бити најмање за 15 одсто већа од просјечне плате у Републици Српској.

Влада Републике Српске на јучерашњој сједници прихватила је Информацију за давање гаранције за кредитно задужење од 33.500.000 КМ Јавног комуналног предузећа "Комград" из Прњавора. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана