Таксиста из Прњавора бесплатно вози даваоце крви за Дијану

ГС
Foto: Уступљена фотографија

ПРЊАВОР - Помоћ у скупљању крви за Бањалучанку Дијану Милановић, пружио је и прњаворски таксиста Милоица Ђураш.

У службу хуманости, али не по први пут, ставио је се и понудио бесплатан превоз сваког радног дана за Бањалуку свим Прњаворчанима који желе даровати крв.

На ову акцију, према његовим ријечима, одлучио је се након што је прочитао да је у питању млада мајка која има мало дијете.

"Одлучио сам сваког радног дана возити људе. Људи се јављају, а већ јутрос сам одвезао једну групу људи који су даровали крв, а мислим да ћу и сутра", каже ЂурашM, преноси Независне.

Како каже, добио је и много позива од људи који раде прву смјену који су вољни помоћи и даровати крв, а који управо због тога нису у могућности.

"Ја не могу помоћи новчано, али могу помоћи тако што ћу издвојити два или три сата ујутру и одвести људе. Толико могу. То ме не кошта много, неће ме оштетити, а лијеп је осјећај када знате да сте некоме помогли у невољи", истиче он.

Такође, у сурет људима изашао је и током првог таласа пандемије прошле године када је све било затворено. Тада је, према његовим ријечима, достављао намирнице и лијекове особама које су биле у изолацији или нису могле отићи до продавница.

Сви Прњаворчани, који су вољни даровати крв, а којима је потребан превоз, могу се јавити Милоици Ђурашу на број телефон 065/487-003.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана