Скупштина града Приједора укилуна акте које је оспорила Влада

Срна
Скупштина града Приједора укилуна акте које је оспорила Влада

Приједор - Одборници Скупштине града Приједора укинули су данас рјешења о разрјешењу и именовању предсједника и чланова Комисије за избор и именовања и Одбора за жалбе града Приједора, која су донесена у фебруару, а Влада Републике Српске их је оспорила у јулу.

Предсједник Скупштине града Приједора Ајдин Мешић рекао је да Скупштина ово чини јер не жели да супротставља своје мишљење Влади Републике Српске.

Влада Српске је актима објављеним 7. августа у Службеном гласнику Републике Српске ова четири рјешења обуставила од извршења до доношења одлуке надлежног суда, те овластила Правобранилаштво Републике Српске да покрене управни спор пред надлежним судом против ових рјешења и задужила Министарство управе и локалне самоуправе да Правобранилаштву достави обустављене одлуке са потребном документацијом.

Замјеник Правобраниоца Републике Српске Зоран Басрак рекао је вечерас у обраћању одборницима да ће Владу Републике Српске обавијестити о данашњим одлукама Скупштине града Приједора.

Одборници су одбацили приговор Милене Миодраговић на коначно именовање Бранислава Вујасина на дужност директора Центра за социјални рад Приједор за које је, осим њега, конкурисала још она.

Одборник ДНС-а Валентина Совиљ прочитала је изјаву именованог кандидата којом се доказује да он не испуњава један од посебних услова конкурса - положен стручни испит за рад у органима управе, док су предсједник Скупштине и одборник Мирсад Дуратовић довели у питање начин на који је она дошла до изјаве коју је показала као доказ о неиспуњавању услова именованог кандидата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана