Промовисана књига “Дјечија љубав и машта”

Срна
Промовисана књига “Дјечија љубав и машта”

ДЕРВЕНТА - У Дервенти је промовисана збирка поезије “Дјечија љубав и машта” Јасмине Радановић, у којој је објављено 60 пјесма.

Радановићева каже да је збирка настала прије двије године и да је ријеч о дјечијој поезији.

“Збирка је настала у најгорем периоду, у вријеме короне, а инспирисана је окружењем у којем се налазим, мојом дјецом, мојим ђацима, дјетињством, градом и свему другом што ме окружује”, навела је Радановићева која је наставница разредне наставе у ОШ “Никола Тесла”.

Радановићева каже да је највећи акценат ставила на породицу коју треба чувати и његовати.

Збирку поезије у просторијама Центра за културу представло је 25 ученика четвртог разреда Основне школе “Никола Тесла”.

“Дјеца су представила моју књигу како се њима допала и како су је доживјели. Моји ученици и моја дјеца су водила програм, једни су свирали, други рецитовали, а неки од њих и глумили”, навела је Радановићева током промоције којој је присуствовао и градоначелник Дервенте Милорад Симић.

Она каже да планира да са родитељима својих ђака изда збирку ђачких литерарних и ликовних радова и тако достојанствено испрати генерацију.

Књига “Дјечија љубав и машта” друга збирка дјечије поезије ове пјесникиње. Радановићева је раније објавила и збирку поезије “Дјетињство у сјенци тополе”, као и аутобиографске приче “Цртице из живота”.

Са пријатељем и сарадником Фрањом Милошем издала је књигу “Понос бригада” о Омладинској радној бригади “Иво Лола Рибар” из Дервенте. Рецензенти збирке поезије су Савко Пећић Песа и Фрањо Милош, а издавач Српски књижевни клуб “Вихор” из Дервенте.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана