Приводе се крају радови на ремонту топлане у Челинцу

Срна
Foto: Илустрација

ЧЕЛИНАЦ- Гријање у Челинцу би требало да буде пуштено почетком наредне седмице до када би требало да буде завршен ремонт постројења Топлане, рекао је Срни начелник општине Владо Глигорић.

"Кишовито вријеме је успорило преостали дио монтерских радова на отвореном, али вјерујем да ће за дан-два и то бити превазиђено, те да ћемо са почетком сљедеће седмице имати гријање", истакао је Глигорић.

Он је изразио увјерење да ће се ученици Основне школе "Милош Дујић" и Средњошколског центра "Челинац" вратити у клупе од понедјељка, 27. новембра, након што је настава обустављена због недостатка гријања.

"Након пада температуре посљедњих дана одлучили смо да обуставимо наставни процес како не би дошло до угрожавања здравља ученика", рекао је Глигорић.

Он је додао да је у вртићу "Невен" стање са гријањем задовољавајуће, јер ова јавна установа има уграђене инвертерске клима-уређаје.

Говорећи о техничким детаљима ремонта, руководилац Топлане Предраг Томић рекао је да су радови на димњаку завршени у потпуности, док су на котлу и изолатерски радови у завршној фази.

"Сви дијелови су припремљени, али због кише није било могуће изводити заваривачке радове на отвореном", нагласио је Томић.

Он је додао да се ситни недостаци на дистрибутивној мрежи отклањају у ходу како би са завршетком ремонта и мрежа била спремна за пуштање гријања.

На стоваришту у кругу Топлане налазе се довољне количине угља за цијелу сезону.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана