Потписан 51 уговор за подршку набавке сјеменског материјала

ГС
Потписан 51 уговор за подршку набавке сјеменског материјала

МРКОЊИЋ ГРАД- Начелник општине Мркоњић Град Драган Вођевић данас је потписао 51 уговор са пољопривредним произвођачима, као вид подршке за набавку сјеменског материјала, у укупном износу од 12.064 КМ.

Вођевић је појаснио да се рефундирају средства за сјеменске производе у висини до 50 одсто, које су пољопривредници утрошили за набавку сјемена, максимално 300 КМ по домаћинству.

"Ми смо у буџету преко Агенције за привредни развој планирали да пласирамо око 240.000 КМ за наше пољоприведнике и ово је само почетак, а остали програми биће расписани током љета и јесени. Позивам пољопривреднике да прате наше позиве и да се пријаве", поручио је Вођевић.

Корисник средстава Драгојло Томић каже да је ове године засијао 13 дунума, гдје узгаја кукуруз, пшеницу и башту коју саму обрађује.

Он је навео да подстицаји пољопривредницима значе, али да би висина могла бити и већа.

На основу јавног позива за подршку за набавку сјеменског материјала запримљена су 52 захтјева, а комисија Скупштине општине Мркоњић Град одобрила је 51.

Планирана средства за реализацију овог пројекта на основу Програма за подстицај привредног развоја општине Мркоњић Град у овој години износе 15.000 КМ. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана