Посљедице невремена у Српцу: Насеља без струје, куће без кровова

ГС
Посљедице невремена у Српцу: Насеља без струје, куће без кровова

СРБАЦ - Јако невријеме које је јутрос око шест часова захватило општину Србац причинило је штету и на далеководној мрежи због чега је дошло до прекида у снабдијевању електричном енергијом.

Према подацима из РЈ Електродистрибуција Србац све расположиве екипе електричара су на терену, а у испомоћ им долазе и колеге из Прњавора, као и мања екипа из Лакташа, пише РТРС.

- Сви смо на терену и још увијек немамо увида у стање на далеководу за Ситнеше, Срђевиће и Лепеницу, а на доста мјеста у Разбоју, Кладарима и Гламочанима су преломљена стабла оштетила далековод који напаја љевчански дио општине - изјавила је за Радио Србац руководилац Електродистрибуције Оливера Радовић.

Припадници Ватрогасне јединице, Цивилне заштите и радници Основне школе "Доситеј Обрадовић" у Разбооју успјели су у значајној мјери да санирају оштећења на овом објекту.

Причињена је материјална штета, а на појединим кућама вјетар је оштетио кровове.

Далибор Кошутић, самостални стручни сарадник за послове Цивилне заштите општине Србац, рекао је Срни да је дјелимично оштећен кров на згради Основне школе "Доситеј Обрадовић" у мјесној заједници Гламочани.

- Поред крова значајно је оштећена и вањска фасада, али успјели смо санирати посљедице јутрошњег невремена и обезбиједити простор у оквиру школе гдје се настава одвија несметано - нагласио је Кошутић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана