Подршка образовању: Mozzart уз средњошколце у Шамцу и студенте у Требињу

Mozzart
Подршка образовању: Mozzart уз средњошколце у Шамцу и студенте у Требињу

Регионални лидер у приређивању игара на срећу, кроз своју друштвено одговорну мисију, посебну пажњу посвећује образовању. До сада су бројним донацијама обрадовали вртиће, основне, средње школе и факултете широм наше земље. Овог пута, подршка је стигла средњошколцима у Шамцу и студентима у Требињу.

Ученици и запослени у школи су захвални компанији Mozzart на овој вриједној донацији, посебно узимајући у обзир да школа има више спортских тимова који остварују значајне резултате на међушколским такмичењима, те се надамо да ће се сарадња наставити и у наредном периоду. Mozzart, као друштвено одговорна компанија, позната је по хуманитарним активностима и пружању подршке младим људима и установама као што су школе, библиотеке, спортска друштва и клубови, а то су показали и овом приликом – поручила је Смиља Нишић, директор ЈУ СШЦ "Никола Тесла" Шамац.

 

У овој установи дуже од пола вијека младе уче новим знањима и вјештинама, а данас броје 400 ученика. У 19 одјељења ђаци се школују у смјеровима здравство, машинство и обрада метала, економија, право и трговина, те у општој и рачунарско-информатичког гимназији.

 

Потреба за набавком спортске опреме се указала након штете која је настала у олујном невремену прошле године. Поред главне зграде и објекта у којем се налазе школске радионице, оштећена је фискултурна сала са спортском опремом, па им је донација компаније Mozzart стигла у прави час.

 

 

Подршци из Mozzartа обрадовали су се и у Студентском центру Требиње. Њима је на поклон стигао вриједан мултифункционални штампач који им је био потребан за свакодневни рад.

 

Осјећај је сјајан када неко саслуша наше потребе и изађе нам у сусрет. Захваљујући овој донацији, наша управа и студенти ће једноставније и квалитетније обављати своје радне задатке, због чега смо веома захвални компанији Mozzart – поручио је Давор Милидраговић, в.д. директора ЈУ Студентски центар Требиње.

 

У Студентском центру у Требињу пружају смјештај академцима већ 25 година. Тренутно имају 63 станара, међу којима је десетак студената из Србије, Црне Горе и Русије, који похађају Факултет за производњу и менаџмент, Академију ликовних умјетности, Високу школу за туризам и хотелијерство, те студијске програме агромедитеранска производња, економија и право.

Руководство Центра се труди да им обезбиједи што боље услове за становање и учење, а ускоро планирају додатну санацију и адаптацију павиљона. Имајући то у виду, свака помоћ, попут ове из компаније Mozzart, им је добродошла.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана