Куд „Мост“ прославио крсну славу и одржао годишњи концерт

Срна
Куд „Мост“ прославио крсну славу и одржао годишњи концерт

БРАТУНАЦ - Културно-умјетничко друштво (КУД) “Мост” из Братунца одржало је годишњи концерт и прославило крсну славу Светог Јована Златоустог обиљеживши тако шест година постојања и рада.

Одржавање годишњег концерта поводом крсне славе постало је традиција овог друштва, формираног 2018. године, а у трочасовном програму вечерас је наступило осам група овог друштва, од пионира до ветерана.

Концерту и слави друштва присуствовали су и гости из фолклорних друштава из Старе Пазове, Власенице, Љубовије, Билеће и Сребренице.

Након богатог програма, којим се његује културна баштина и српска народна традиција и обичаји, у пуној спортској дворани, учесници програма и гости присуствовали су заједничкој вечери и ломљењу славског хљеба поводом обиљежавања крсне славе “Моста”.

Овом приликом уручена су признања члановима који су активни од оснивања друштва.

Највеће признање “Моста” додијељено је директору Управе Владе Србије за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Арно Гујону и биће му накнадно уручено.

Предсједник “Моста” Милош Митровић рекао је да друштво за шест година постојања и успјешног рада постигло одличне резултате и са почетних 20 повећало број на 250 чланова.

“Мост” је настао од бивших чланова угашеног братуначког КУД-а “Младост” и фолклорне секције Српског добротворног и културног друштва “Свети Василије Велики”.

Митровић је истакао да захваљујући добром раду ово друштво добија често позиве за гостовања и да су упркос периоду паузе у раду због вируса корона, већ гостовали у Грчкој, Бугарској, Црној Гори и више пута у градовима широм Србије.

“Мост” сваке године организује неколико смотри фоклора у Братунца поводом Дана и славе ове општине, те других културно-забавних и привредних манифестација и угостили су фолклораше из више градова у Србији и из источног дијела Републике Српске.

Чланови овог друштва кажу да је “Мост” велика породица која чува традицију, културу и обичаје српског народа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана