Како је младић из Бихаћа спасио двојицу свjетских каскадера

Танјуг
Foto: Вахид Поњевић - Фејсбук

БИХАЋ - Фотографије спашавања каскадера приликом снимања филма "Wild River 2" на Штрбачком буку на Уни преплавиле су друштвене мреже.

Њихов аутор је Бишћанин Вахид Поњевић који се већ 15 година професионално бави фотографијом у студију VP Photo Цазин, а на свом профилу први их је објавио Горан Гого Пиралић и уз њих је написао: "Овај лик у води је гром Аднан Рапид Куртагић који на овим сликама спашава свjетске каскадере који иза себе имају толико искуства у тим екстремним ситуацијама и сценама, али овдjе је обрнуто, гдjе их Рапко лакоћом држи као бебе у руци и плива с њима према обали. Ми стварно не знамо какве величине имамо у свом граду, а један од њих је мој брат Рапид".

Аднан Куртагић је за сарајевски портал Фактор испричао како се све десило.

-Заједно са још неколико пријатеља радио сам као обезбеђење на снимању холивудског филма ''Wild River 2''. Дан је био сасвим нормалан и снимање је ишло по плану. Није било никаквих потешкоћа. У једном тренутку видио сам да је слап задржао каскадере и морао сам реаговати да не би дошло до најгорег. Нисам ништа размишљао, скочио сам у воду и обојицу каскадера извукао на обалу - испричао је Куртагић.

Аднан (33), којег пријатељи зову Рапид, 1999. године почео је да тренира кајак на дивљим водама.

-Након кајака почео сам да радим као скипер и већ 18 година сам скипер у Уна РЦ Киро Рафтингу. То ми није примарно занимање, јер сам управник производње у дрвној индустрији „Сани Глобал“ из Бихаћа. Уна је прелијепа, али и веома опасна ријека. Када су ту прави скипери и професионалци, нико се не мора бојати - каже Куртагић који позива све љубитеље природе и ријека да дођу на Унску регату која се одржава крајем мјесеца, пренијела је сарајевска Н1 ТВ.

Филм “Wild River 2” снима се у продукцији Universal Studios, а продуцент је Даниел Кресмер. Међу главним глумцима требали би бити Едријен Броди, Лејтон Мистер и Таран Килам, пише Фактор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана