Изграђени конаци на Челебићима

Срна
Изграђени конаци на Челебићима

ФОЧА - У порти Храма Успења Пресвете Богородице у Челебићима код Фоче завршени су радови на изградњи конака монашке келије Светих праведних богородитеља Јоакима и Ане.

Како је Срни потврдила мати Минодора /Ружић/, конак од 200 метара квадратних је укровљен, урађена је фасада и сви унутрашњи радови, постављена столарија, разведено централно гријање и опремљена купатила.

Конаци имају гостопримницу, монашке келије, купатила и кухиње, са верандом.

Градња је почела на јесен 2022. године, када је озидано приземље и изливена плоча, да би у новембру 2023. објекат био укровљен.

У протеклих два и по мјесеца, завршне радове је, по систему "кључ у руке", извела фирма "Перишић" из Фоче и то, како је истакла мати Минодора, на повјерење, јер још нису обезбијеђена потребна средства, која се прикупљају добровољним прилозима вјерника.

Сљедећа фаза је опремање просторија.

Мати Минодора је позвала вјерни народ да учествује у градњи и помогне у складу са могућностима. Сви који то желе, прилог могу уплатити на рачун Митрополије дабробосанске у НЛБ Банци, број 562-012-81443528-04, са назнаком "За изградњу конака монашке келије у Челебићима".

Монашка келија на Челебићима је метох манастира Вазнесења Господњег у Вардишту, а временом би, како је замишљено, требало да прерасте у први манастир на подручју општине Фоча. 
 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана