Источно Сарајево: Болници "Србија" и дому за старија лица донирано 175 постељина

Srna
Источно Сарајево: Болници "Србија" и дому за старија лица донирано 175 постељина

ИСТОЧНО САРАЈЕВО - Црвени крст Републике Српске данас је Болници "Србија" и Дому за старија лица у Источном Сарајеву донирао укупно 175 комплета постељина вриједних 3.640 КМ.

Генерални секретар Црвеног крста Ђоко Михајловић рекао је новинарима да су донације реализоване из сопствених средстава која је Црвени крст уштедио.

"Ми смо на нашем Републичком одбору донијели одлуку да помогнемо болницама и установама у Републици Српској, како би услови за боравак у њима били пријатнији и удобнији. Овим скромним поклоном желимо да оправдамо нашу мисију", нагласио је Михајловић.

Он је истакао да је у Републици Српској обухваћено 29 установа којима ће Црвени крст донирати постељине и осталу опрему, за шта је обезбијеђено 65.000 КМ.

Небојша Шешлија, директор Болнице "Србија" којој је донирано 100 постељина, захвалио је Црвеном крсту Српске на веома корисној донацији, наводећи да су постељине неопходне за несметан рад ове установе јер је ријеч о потрошном материјалу за који ова установа мора да издваја знатна финансијска средства.

Захваливши за данирање 75 постељина, директор Дома за старија лица Источно Сарајево Миљан Сладоје нагласио је да ова установа има редовну и плодоносну сарадњу са Црвеним крстом.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана