Челинац: Топлана наплаћује гријање мимо сезоне

Д.Б.
Челинац: Топлана наплаћује гријање мимо сезоне

БАЊАЛУКА - Иако је становницима Челинца било обећано да због кашњења испоруке топлотне енергије на почетку сезоне рачуни за мај неће бити наплаћени, од предузећа "Градско гријање" добили су обавјештење да ће ипак морати платити, јер је сезона продужена због хладних дана.

То је изазвало револт Челинчана, који кажу да се осјећају превареним јер до сада никада гријање мимо завршетка сезоне, односно 1. априла, није наплаћивано. Према ријечима једног од становника корисницима градске топлане је у новембру прошле године обећано да ће у мају бити ослобођени плаћања због кашњења са испоруком топлотне енергије на почетку сезоне.

- Посљедња информација коју смо добили од градске топлане јесте да ће нам гријање, које су због нижих температура пуштали и у априлу, мимо сезоне, што раније никад нису фактурисали, наплатити у мају- рекао је један становник који није желио да му објавимо име.

Да ће рачун за мај бити наплаћен, али у мањем износу, потврдио је и директор предузећа "Градско гријање" Челинац Милан Тепић.

Он је кратко додао да ће износ бити умањен за онолико дана колико грађанима нису испоручивали топлотну енергију.

Иако сезона гријања почиње 15. октобра, испорука топлотне енергије почела је у другој половини новембра прошле године, и то због, како је тада наведено капиталног ремонта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана