Болница у Требињу: Медицинско особље на измаку снага, ситуација тешка

Срна
Болница у Требињу: Медицинско особље на измаку снага, ситуација тешка

ТРЕБИЊЕ- У Болници у Требињу лијечи се више од 90 пацијената заражених вирусом корона, ситуација у овој установи је и даље тешка, а медицинско особље на измаку снага, рекао је помоћник директора за медицинске послове Станко Буха.

Буха је навео да је 68 пацијената на кисеоничкој терапији, а да су од посљедица инфекције ноћас преминула четири пацијента старије и средње животне доби који су имали придружених обољења, а били су на респираторима.

Према његовим ријечима, у требињској Болници немају проблема са недостатком опреме и кисеоника, а спремили су 30 нових кисеоничких мјеста за потенцијално повећање броја пацијената.

Буха је напоменуо да се, када је ријеч о болести изазваној вирусом корона, ништа не може предвидјети, симптоми су различити, а закључак љекара је да највећи број пацијената умире због згрушавања крви.

- Код некога само иде са губитком чула укуса и мириса, код некога се јављају само болови у леђима, глави, али те манифестације су лакше. Плућа су за почетак болести највећи проблем, а наш закључак је да највећи број пацијената умире због згрушавања крви - прецизирао је Буха.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана