Бивши питомци Школе резервних официра поново у строју у Билећи

Срна
Бивши питомци Школе резервних официра поново у строју у Билећи

БИЛЕЋА- Бивши питомци Школе резервних официра из свих крајева бивше Југославије окупили су се данас у Билећи да би евоцирали успомене на дане проведене у билећкој касарни.

Око 370 бивших питомаца окупило се у касарни, а потом су продефиловали улицама Билеће, а данас је приказан и филм о Школи резервних официра.

Предсједник Организационог одбора Драган Вуловић рекао је новинарима да је задовољан одзивом, те да је однос становника Билеће према касарни и питомцима посебан.

-Билећа је била позната позната широм бивше Југославије и у свијету по томе да се ту радила врло квалитетна обука, да су билећки питомци били познати по раду, реду и дисциплини и по невероватној оспособљености за тај позив - рекао је Вуловић.

Некадашњи питомац 21. класе Миодраг Оровић (85) из Подгорице рекао је новинарима да је у Билећу дошао 1961. године и да је Школа резервних официра била једна од најјачих школа пјешадије.

-Ко није служио школу у Билећи тај није ни служио војску. То је једна од најјачих школа пешадије која је била овдје. Нама је било тешком, можда се тада нисмо слагали, али то је била војска -рекао је Оровић.

Предсједник Удружења ШРОП Билећа БиХ Шемсудин Хабибовић рекао је новинарима да њега али и остале вежу лијепе емоције за Билећу.

-Када пролазим негдје другдје, а могу трасирати да идем кроз Билећу увијек планирам да прођем кроз ово мјесто - рекао је Хабибовић.

Бивши питомци окупили су се у Билећи 13. пут.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана