Стефановић и Петричевић о сарадњи у области намјенске индустрије

Срна
Foto: Срна

БЕОГРАД - Министар одбране Србије Небојша Стефановић разговарао је данас у Београду са министром привреде и предузетништва Републике Српске Вјекославом Петричевићем о правцима будуће сарадње у области намјенске индустрије, а у складу са закључцима са заједничке сједнице влада Србије и Српске.

Стефановић је оцијенио да односи Србије и Републике Српске континуирано јачају и да су примјер како се заједнички ради на развоју и стварању бољих услова живота за грађане, а истовремено доприноси очувању стабилности региона, саопштено је из Министарства одбране Србије.

Он је подсјетио на развијену сарадњу у обостраном интересу коју су Министарство одбране и Војска Србије остварили са Фабрикама из Републике Српске, као што су "Орао" из Бијељине, "Космос" из Бањалуке и Фабриком мотора специјалне намене са Пала.

Стефановић је истакао да је само са предузећем "Орао" Министарство одбране Србије је ове године потписало највећи појединачни уговор о ремонту мотора за Ратно ваздухопловство и противваздухопловну одбрану Србије у вриједности 3,7 милиона евра, док је "Космос" добио посао ремонта система "Куб".

"На овај начин Србија наставља јачање капацитета и модернизацију своје војске, а истовремено инвестира и доприноси јачању привреде Републике Српске", оцијенио је Стефановић.

Министар привреде и предузетништва Републике Српске Вјекослав Петричевић захвалио је на сарадњи коју Србија остварује са намјенском индустријом Републике Српске, истичући да је она од значаја и за очување и отварање нових радних мјеста у овим предузећима, али и за укупну привреду Српске.

Петричевић је потврдио и опредјељеност за даље стратешко продубљивање ове сарадње.

Састанку двојице министара присуствовали су државни секретар Министарства одбране Србије Бранко Живановић и помоћник министра за материјалне ресурсе Ненад Милорадовић, као и помоћник министра Петричевића за индустрију Соња Товиловић и директор предузећа "Орао" Младен Стојановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана