STADA EXPO у Бањалуци: Будућност почиње сада

Г. С.
STADA EXPO у Бањалуци: Будућност почиње сада

БАЊАЛУКА - Компанија “Хемофарм” представила је, у Студентском граду у Бањалуци, јединствену STADA EXPO мултимедијалну платформу посвећену одрживом развоју.

STADA EXPO је мултимедијална изложба СТАДА групе која, кроз интерактивну и одрживу призму приказује производне процесе у фармацеутској индустрији, те на едукативан и иновативан начин комбинује науку, технологију, а прије свега, људе који стоје иза читавог процеса. STADA EXPO свој европски пут започео је у Вршцу, наставио кроз Румунију и Црну Гору, да би овогодишњу турнеју завршио у Бањалуци.

- “Хемофарм” јесте фармацеутски лидер у земљи и региону, али уједно и један од лидера одрживог развоја. Штедимо ресурсе, константно унапређујемо процесе, али прије свега бринемо о здрављу људи и локалним заједницама. Све то приказано је кроз овај јединствени пројекат на мјесту гдје је будућност, а то је бањалучки Универзитет. Надамо се да ћемо мотивисати сваког појединца да заједно корачамо према одрживој будућности, а постоји ли боље мјесто за то од мјеста знања - рекао је директор “Хемофарма” у БиХ Саша Урошевић.

STADA EXPO је модуларна изложбена платформа која се састоји од четири специјално прилагођена кориштена контејнера. Сваки је прешао више од два милиона километара и посјетио више од 20 земаља, а кроз овај пројекат сви су добили нову шансу. То је најбољи примјер одрживости.

Контејнери су опремљени најсавременијим технологијама, од виртуелних наочара, дисплеја осјетљивих на додир до холограмског приказа људског тијела.

- Наш Универзитет иде у корак са савременим трендовима. Увијек смо отворени за нове идеје и пројекте за наше садашње и будуће студенте. У прилог томе говори и STADA EXPO који, између осталог, приказује и лични допринос сваког од нас друштву и животној средини. Увјерен сам да ови млади људи, наши студенти, то схватају и да планети и друштву могу понудити више него што су понудиле раније генерације. Један од примјера јесте и наш Универзитет у којем се одвија један цијели процес одрживости, од ботаничке баште, преко задржавања најбољих кадрова, што представља компоненту социјалне одрживости, до сталног раста и развоја из домаћих и међународних фондова, што представља основу економске одрживости - рекао је проректор за научноистраживачки рад и развој бањалучког Универзитета проф. др Александар Остојић.

СТАДА група, у оквиру које послује “Хемофарм”, објављивањем првог глобалног извјештаја о одрживом развоју показала је посвећеност овој животно и цивилизацијски важној теми. Недавно је објављен 11. по реду “Хемофармов” и други Стадин Извјештај о одрживом развоју.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана