Скоко: РиТЕ „Гацко“ неопходна производна радна снага

Срна
Скоко: РиТЕ „Гацко“ неопходна производна радна снага

ГАЦКО - Директор Рудника и Термоелектране (РиТЕ) "Гацко" Максим Скоко рекао је да је овом предузећу неопходна производна радна снага, односно руковаоци машина, електричари, возачи великих камиона и слични профили, те истакао да се питање кадровских ресурса приоритетно рјешава.

Скоко је рекао да је РиТЕ почетком године имао око 1.950 радника, чији је број смањен за око 100 природним одливом и стимулативним отпремнинама.

-Уговор о раду је раскинут са око 80 радника којима су исплаћене стимулативне отпремнине - навео је Скоко и додао да ту, прије свега, мисли на административне раднике чији је радни вијек при крају.

Он је истакао да постепено морају да подмлађују кадар у производњи, додајући да је у вези са тим постигнут договор са Министарством просвјете и културе Републике Српске и да је у Средњошколском центру у Гацку ове године уписано једно одјељење електричара.

Када је ријеч о механизацији, Скоко је рекао да је дио обновљен почетком године, али да је углавном ријеч о машинама са великим бројем одрађених сати и да ће бити потребно додатно улагање у механизацију.

Скоко је рекао да их очекује еколошко-технолошка модернизација електране и да постоји потреба за озбиљнијим улагањима у рудник како би обезбиједили да "Електропривреда Српске" у Гацку има стабилног произвођача електричне енергије.

Он је истакао да није реално да цијели тај процес буде реализован у једној години, те да ће дио новца за то обезбиједити из властитих средстава, а дио из кредита.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана