ЕПФ сумирао пословне резултате у овој години: Богатији за 2.000 нових штедиша

Милош Васиљевић
ЕПФ сумирао пословне резултате у овој години: Богатији за 2.000 нових штедиша

БАЊАЛУКА - Европски добровољни пензијски фонд (ЕПФ) броји више од 42.000 чланова којима се редовно уплаћује добровољни пензијски допринос, имају тренд континуираног раста те је у овој години више од 2.000 нових чланова почело да штеди у ЕПФ-у.

Навели су то чланови управе Друштва за управљањем ЕПФ-а који су јуче презентовали медијима учињено у досадашњем дијелу године те предочили шта планирају радити у наредном периоду.

Како су навели, уз раст броја нових чланова очекиван је и повећан број исплата па је од почетка године више од 1.500 чланова исплатило новац са рачуна у ЕПФ-у, укупне вриједности веће од 1,3 милиона КМ.

Директорица Друштва за управљање ЕПФ-ом Гордана Дробњак истакла је да је у условима повећане инфлације и недостатка средстава разумљиво да се грађани опредјељују да повлаче средства тамо гдје су их штедјели, а да при­ том немају никаквих трошкова у вези са тим.

- Посебно смо поносни на чињеницу да смо, од оснивања ЕПФ-а до данас, извршили више од 3.700 исплата за чланове који су стекли право на располагање акумулираним средствима. Укупан износ исплаћених средстава је више од 2,6 милиона марака - казала је Дробњакова.

Према њеним ријечима, све исплате су биле брзе и ефикасне, односно члановима су исплаћивана акумулирана средства у најкраћем могућем року од момента добијања уредно запримљеног и потпуног захтјева за исплату.

- Примјетно је и да више од 40 одсто чланова који су исплатили своја средства, настављају да штеде у ЕПФ-у и велики број њих се опредјељује да повећа своје мјесечне уплате па и то потврђује да смо постигли значајне резултате кад је у питању повјерење и разумијевање штедње у фонду - нагласила је Дробњакова.

Извршни директор Друштва за управљање ЕПФ-ом Здравко Зечевић осврнуо се и на нове чланове рекавши да је од почетка године укључено више од 2.000 нових чланова кроз пет новоформираних и других, већ постојећих пензијских планова.

- Велику захвалност дугујемо свим послодавцима са којима преговарамо о могућности организовања пензијских планова, посебно онима који нас препознају као партнера од повјерења и који одлуче да инвестирају у своје запослене на овај начин, као и радницима који нам укажу повјерење суфинансирањем своје добровољне штедње - рекао је Зечевић.

Фокус активности ЕПФ-а биће и даље на контактирању и упознавању послодаваца о предностима који им се нуде, како у смислу пореских олакшица тако и у правцу додатног инвестирања у запослене са циљем повећања њихове мотивације и стварања што угоднијег мјеста за рад.

Презентације

У Друштву за управљањем ЕПФ-ом кажу да су током године организовали више од 50 презентација члановима и потенцијалним члановима ЕПФ-а посебно унутар институција обухваћених Пензијским планом Владе Републике Српске. Те активности допринијеле су расту просјечних уплата за 13,44 одсто.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана