Дукић напушта компанију из Милића: "Павгорд" преузео "Боксит"

ГС
Foto: Капитал

БАЊАЛУКА - Фочански "Павгорд" купио је данас за још 3,5 милиона КМ око 36 одсто акција компаније "Боксит", чиме је постао већински власник ове фирме, потврдио је власник "Павгорда" Гордан Павловић.

"Павгорд" је прошле седмице за око 3,3 милиона купио око трећину акција ове компаније и најавио даљу куповину, пише портал Капитал.

"Брокери имају отворен наш стални налог за куповину акција 'Боксита' и данас су купили акције 'Милекса' и повезаних лица", рекао Павловић.

О продаји акција данас се огласио и Дукић који је у саопштењу навео да одлази са чела компаније.

Навео је да је „ових дана предузеће „Павгорд“ купило је, путем берзе, 34 одсто акција, а које су биле у власништву десетак иностраних компанија, фондова и банака“.

Појаснио је и да је то предузеће власник фабрике „Алумина“, која је једини купац руде боксита, са којом компанија „Боксит“ остварује више од 60 одсто прихода, односно пословне активности.

"Као 100 одсто власник фабрике, исказујући намјеру да, путем берзе, откупи акције и других, сасвим је логично да му је био и приоритет да купи и акције фирме 'Милекс' која има право власништва у износу од 36,72 одсто. Разлог продаје акција није само због тога што је 'Павгорд', након преузимања горе наведених акција, уз подршку два државна фонда, стекао управљачко право, односно имао већину, па би тиме вриједност акција 'Милекса' била доведена у питање, већ највише због тога што су посљедњих неколико година најтеже у мом приватном и радном животу, ако изузмем ратни период", написао је Дукић.

Истакао је да су му проблем чинили и чине они којима је највише помогао да буду тамо гдје јесу и то што јесу.

"Фрустрирани, искомплексирани, острашћени, завидни, ради личне афирмације и материјалних интереса, користећи позиције на којима се налазе, нису презали да користе сва могућа средства и начине да нанесу штету Компанији 'Боксит' а да мене што више дискредитују и као човјека и као привредника и као грађанина Милића, не презајући ни од разних уцјена, рекета, пријетњи итд., нудећи се притом као просперитетна млађа авангарда, која ће да обезбиједи бољитак за грађане Милића“, навео је Дукић не прецизирајући о коме је ријеч.

Навео је и да "одлазећи са функције предсједника компаније и групације „Боксит“, не одлази никуда, јер у Милићима остаје занавијек".

Подсјећамо, "Павгорд" у власништву бизнисмена Гордана Павловића је прошле седмице купио око 28 одсто акција "Боксита", те најавио потпуно преузимање те компаније.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана