Vratolomije na dva točka zadivili Banjalučane

Jasmina Perišić
Vratolomije na dva točka zadivili Banjalučane

Akrobatska vožnja motora, drift, paljenje guma, vožnja samo na zadnjem ili prednjem točku, te na sve nepredviđene načine dio su "stant šoua" koji je u petak u okviru "Moto-festa Banjaluka 2017" zadivio Banjalučane.

Na parkingu ispred zidina Kastela zvijezde ove moto-akrobatike bili su najbolji stant vozači u Hrvatskoj i BiH Hrvoje Kostelac (28) i Nemanja Mihajlović (26). Obojica mladi i uspješni u ovoj vožnji koja je od njih napravila državne prvake, kažu da nije riječ ni o kakvom ludovanju, nego ekstremnom sportu koji zahtijeva veliki trud i odricanje. Zagrepčanin Hrvoje Kostelac ozbiljan je stant vozač od 2005. godine, kada i kreće sa takmičenjima. Sada je višestruki prvak Hrvatske i Slovenije, osvojio je treće mjesto na međunarodnom takmičenju u Njemačkoj, a proglašen je i za najperspektivnijeg vozača u Srbiji u Užicu.

- Najteže mi je bilo objasniti roditeljima o kakvom se sportu radi i da to nije samo ludovanje po cesti, nego da je to ekstreman sport koji iziskuje trud i odricanje kao i svaki sport. Akrobacije sam prvo izvodio na skuteru, a 2008. kupio sam "Kawasaki Niwu 636" kojeg sam potpuno preuredio za stant vožnju - rekao je Kostelac.

Dodao je da je oduševljen Banjalukom, te da  je organizacija  "Moto-festa" na vrhunskom nivou.

Banjalučanin Nemanja Mihajlović prvak je BiH, 2013. godine osvojio je prvo mjesto na Evropskom prvenstvu u juniorskoj klasi do 500 kubika, a 2014. na Svjetskom prvenstvu u Bugarskoj osvojio je prvo mjesto.

- Drago mi je da nastupam prvi put u svom gradu na ovako ozbiljnoj manifestaciji. Svi koji nas nisu gledali u petak mogu to učiniti u subotu u 12.30 i 14.45 časova - rekao je Mihajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana