Вратоломије на два точка задивили Бањалучане

Јасмина Перишић
Вратоломије на два точка задивили Бањалучане

Акробатска вожња мотора, дрифт, паљење гума, вожња само на задњем или предњем точку, те на све непредвиђене начине дио су "стант шоуа" који је у петак у оквиру "Мото-феста Бањалука 2017" задивио Бањалучане.

На паркингу испред зидина Кастела звијезде ове мото-акробатике били су најбољи стант возачи у Хрватској и БиХ Хрвоје Костелац (28) и Немања Михајловић (26). Обојица млади и успјешни у овој вожњи која је од њих направила државне прваке, кажу да није ријеч ни о каквом лудовању, него екстремном спорту који захтијева велики труд и одрицање. Загрепчанин Хрвоје Костелац озбиљан је стант возач од 2005. године, када и креће са такмичењима. Сада је вишеструки првак Хрватске и Словеније, освојио је треће мјесто на међународном такмичењу у Њемачкој, а проглашен је и за најперспективнијег возача у Србији у Ужицу.

- Најтеже ми је било објаснити родитељима о каквом се спорту ради и да то није само лудовање по цести, него да је то екстреман спорт који изискује труд и одрицање као и сваки спорт. Акробације сам прво изводио на скутеру, а 2008. купио сам "Kawasaki Niwu 636" којег сам потпуно преуредио за стант вожњу - рекао је Костелац.

Додао је да је одушевљен Бањалуком, те да  је организација  "Мото-феста" на врхунском нивоу.

Бањалучанин Немања Михајловић првак је БиХ, 2013. године освојио је прво мјесто на Европском првенству у јуниорској класи до 500 кубика, а 2014. на Свјетском првенству у Бугарској освојио је прво мјесто.

- Драго ми је да наступам први пут у свом граду на овако озбиљној манифестацији. Сви који нас нису гледали у петак могу то учинити у суботу у 12.30 и 14.45 часова - рекао је Михајловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана