Reper nagovijestio kandidaturu za predsjednika SAD

Agencija
Reper nagovijestio kandidaturu za predsjednika SAD

Američki reper Kanje Vest objavio je na svom "Tviter" profilu post koji simbolično nagovještava da će se kandidovati za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država na predsjedničkim izborima 2024. godine.

Post je, zapravo, fotografija na kojoj su uočljivi predizborni plakati na kojima se nalazi njegova fotografija, zajedno s natpisom "Keep America Great" i neizbježnim heštagom "kandže2024.

Američki reper je, odmah potom, izbrisao tvit sa svog profila, ali je ipak ostala zabilješka na ovoj društvenoj mreži, jer nije trebalo dugo da njegovi fanovi podijele zagonetni post.

Post je bio praćen i imidžom zamišljenog lica, što je njegove fanove navelo da pomisle da Kanje razmišlja o kandidaturi za predsjednika.

Njegovo interesovanje za Bijelu kuću ne iznenađuje nikoga, s obzirom na to da je ranije tražio sastanak sa Trampom da bi raspravljao o nekim prilično ozbiljnim temama.

- Želio sam da se sretnem sa Trampom da bih raspravljao o multikulturološkim temama. U pitanju su teme zlostavljanja ljudi, podrška nastavnicima, modernizacija nastavnih programa i nasilje u Čikagu - rekao je Kanje poslije susreta sa američkim liderom.

Već tada je najavio svoju trku za Bijelu kuću 2020. godine.

- I da, kao što ste vjerovatno mogli pretpostaviti, odlučio sam da se kandidujem za predsjednika 2020. godine - rekao je američki reper dok je preuzimao nagradu za životno postignuće.

Dok mnogi misle da je malo vjerovatno da će Kanje zaista postati američki predsjednik, republikanska stranka je već pokazala interesovanje za njegovo političko angažovanje. Osim toga, mnoge kontroverzne medijske figure, kao što su Aleks Džouns i Bil Orajli hvale njegove nedavne tvitove u kojima se pjevač divi misliocima Kendesu Ovensu i Skotu Adamsu, koji naginju desničarskim pogledima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana