Приједорчанка у борби за мис Америке

Приједорчанка у борби за мис Америке 16.05.2018 09:08 | nezavisne.com

Титулу најљепше дјевојке америчке савезне државе Ајдахо недавно је понијела двадесетједногодишња Теа Драгановић, чији су родитељи поријеклом из мјеста Доња Љубија, надомак Приједора.

Она је побиједила на такмичењу за мис Ајдаха 2018. и представљаће ову савезну државу на избору за најљепшу дјевојку Сједињених Америчких Држава.

Драгановићева је прво дијете из брака Едгара и Енисе Драгановић, који су као избјеглице током рата у Босни и Херцеговини стигли у САД, а поред ње овај брачни пар има и млађег сина.

"Пресретни смо због успјеха наше кћерке, нисмо могли ни замислити да би се нешто такво могло догодити, а десило се. Поносни смо на њу, јер она је једно дивно створење, како у односу према породици, тако и околини", кажу сретни родитељи. Драгановићи живе у Бојзију, главном граду државе Ајдахо, гдје је Теа недавно с великим успјехом окончала студиј медицине, те одлучила да у наредне двије године додатно усаврши занимање којим ће се бавити. Каже како су је пријатељи наговорили да се пријави за избор најљепше дјевојке, али да се није надала побједи.

"Вјерујте, овом такмичењу се у Америци поклања велика пажња. У посљедње вријеме непрестано ме зову новинари и фоторепортери, гостујем у телевизијским емисијама и некада то зна бити исцрпљујуће. Оно што предстоји је такмичење за мис САД и тренутно су у току двоседмичне припреме на којима се дружим с другим дјевојкама које су изабране за најљепше у својим државама. Припреме су веома напорне јер се много путује и испуњене су бројним садржајима и обавезама", каже Драгановићева.

Њен хоби и велика љубав је фолклор, којим се бави још од пете године, и тренутно је тренер фолклорне секције која постоји у Бојзију и окупља људе с простора Босне и Херцеговине који живе и раде у том граду. Теа каже како није заборавила своје коријене и да с родитељима сваке друге године долази у завичај гдје проводи по неколико седмица.

"Поносна сам на поднебље и културу којој припадам, а оно што посебно волим и цијеним је упознавање традиције и обичаја других народа", каже Драгановићева.© Глас Српске 2012 ISSN 2303-7385 | Импресум | Маркетинг | Контакт | Латиница | Ћирилица