Pamela krunisana dama od Crne Gore

Agencije
Pamela krunisana dama od Crne Gore

Američka glumica Pamela Anderson dobila je titulu velika dama od Crne Gore, ali princ Nikola Petrović sa tim nema nikakve veze.

Iako je na zvaničnom sajtu i "Fejsbuk" nalogu koji prati oko 800.000 fanova Andersonova objavila govor zahvalnosti "njegovom veličanstvu", savjetnički tim princa Nikole demantovao je bilo kakvu vezu sa tim događajem.

Iza priznanja poznatoj glumici stoji italijanski gastronomski novinar Stefan Černetić, koji se godinama predstavlja kao princ Crne Gore i još nekoliko balkanskih država. Černetić se na VIP događajima u Italiji, Monaku i širom Evrope pojavljuje kao nasljednik srednjovjekovne dinastije Crnojevića, priređuje gala večere i fotografiše se sa diplomatama i krunisanim glavama.  

Predstavnici Fondacije princa Nikole Petrovića nisu htjeli da komentarišu Černetićeve aktivnosti, dok su iz Vlade rekli da će narednih dana odgovoriti hoće li preduzeti nešto povodom njegovih "diplomatskih" aktivnosti.

Samoproglašeni princ iz Torina, 52-godišnji degustator vina i ljubitelj "rols rojsa", dodijelio je Pameli titulu počasne crnogorske dame za zasluge na "očuvanju života u okeanima". 
U visokoparno sročenom pismu koje uvažava formalnu etikeciju aristokratskih krugova, glumica ne krije uzbuđenje i sreću.

- Istinski sam počastvovana i ponizna u zahvalnosti za ovo priznanje crnogorske vladarske kuće, kao i milošću Vašeg veličanstva da mi dodijeli prestižnu titulu velike dame od Crne Gore, što je priznanje za moj aktivizam u zaštiti životinja, posebno morskog svijeta - napisala je Pamela na svom sajtu.

Sudeći po informacijama koje objavljuje, Černetić se dao u akciju da "institucionalizuje" svoje tvrdnje i pojačao je organizaciju balova. Objavljena je knjiga u kojoj su skenirani dokumenti, grbovi i njegove fotografije sa poznatim ličnostima.+++

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana