Favoriti za Oskara 2020 Tarantino, Portman i Kaluja

Agencije
Favoriti za Oskara 2020 Tarantino, Portman i Kaluja

Dok je dodjela nagrada za jedne završetak posebnog poglavlja u životu, za druge je samo početak razmatranja o tome ko bi mogli da budu novi favoriti ili potencijalni dobitnici prestižne nagrade američke Akademije filmskih umjetnosti i nauka.

Olivija Kolman, Rami Malek i Alfonso Kuaron samo što su sišli s pobjedničkog postolja, a već su počele pripreme za narednu godinu i novog “Oskara”. Naime, već je napravljena lista favorita za ovu prestižnu nagradu, koja će biti dodijeljena u februaru sljedeće godine.

Prvi među njima je holivudski glumac i oskarovac Tom Henks. Prošlo je punih 18 godina od kada je Tom Henks dobio svog posljednjeg “Oskara”. Očekuje se da će glumac uskoro krenuti u kampanju sa filmom “Divan dan u komšiluku”.

Sljedeći na listi je Kventin Tarantino, dobitnik nekoliko “Oskara”. Za narednu godinu predviđa se da bi mogao da dobije zlatnu statuu za film “Bilo jednom u Holivudu”. U filmu je okupio i brojne slavne glumce, a pojedini bi za ulogu u novom Tarantinovom filmu mogli da dobiju svog prvog “Oskara”.

U filmu o zloglasnom Čarlsu Mensonu glume Bred Pit, Leonardo Dikaprio, Margot Robi i Al Paćino.

Natali Portman naredne godine mogla bi takođe da osvoji “Oskara”. Iako se čini da je ova glumica nakon filma “Crni labud” u širokom luku izbjegavala filmove koji bi mogli da joj donesu nominaciju za ovu nagradu, film u kojem glumi astronauta mogla bi da je učini bogatijom za još jednog “Oskara”. U pitanju je nadolazeći film Noe Holija “Luxy in the Sky”.

I engleskom glumcu Denijelu Kaluji smiješi se “Oskar” naredne godine i to za film “Kraljica i mršava”. Poslije sjajne uloge u filmu “Izađi napolje” zlatna statua mu je izmakla, a “Oskara” bi mogao da osvoji zbog uloge pomenutom filmu koji dobija zaplet nakon što lik kojeg glumi Kaluja na prvom sastanku sa djevojkom slučajno, u samoodbrani, ubije policajca.

I Geri Oldman naredne godine mogao bi na svoju policu da stavi jednog “Oskara”. Ovog puta, zlatnu statuu bi mogao da dobije za ulogu advokata Jirgena Mosaka u slučaju “Panamska dokumenta”, u filmu “The Laundromat”. Pomenuti film režira Stiven Soderberg, a pored Oldmana glumiće i Meril Strip i Antonio Banderas.

Bogatija za “Oskara” mogla bi da postane i glumica Anet Bening za ulogu u filmu “Izvještaj” o terorističkom napadu na SAD, 11. septembra 2001. godine. Pored Beningove, u pomenutom filmu glume Adam Drajver i Džon Hem. Film, koji je režirao Skot Burns premijerno je prikazan na ovogodišnjem izdanju “Sandens” filmskog festivala.

Na ovom spisku se još nalaze oskarovka Šarliz Teron, koja bi mogla da se takmiči u kategoriji za najbolju sporednu ulogu u filmu “United Roger Airles Project”. U ovom filu Šarliz igra sa Nikol Kidman, Margot Robi, Džonom Litlouom, Kejt Mekinon i Alison Džejni. Moguće je da će ovaj film zbog ovakve glumačke postave pokupiti više nominacija.

Na listi onih koji su favoriti za “Oskara” 2020. godine našli su se još Zazi Bits i Džejms Grej.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana